+385 35 416 144 info@dekokamen.hr

Uvjerljivost. Najvažnija karakteristika umjetnog dekorativnog kamena.

Ista ta karakteristika najvažniji je element svakog Deko-kamen proizvoda. Jer Deko-kamen na prvo mjesto stavlja izgled kamena – današnji, a i budući. Proizvodi Deko-kamena se ručno izrađuju pri čemu se koriste prirodne palete boja koje pokrivaju sve nijanse prirodnog kamena.

1. Koja je razlika između umjetnog dekorativnog i prirodnog dekorativnog kamena?

Prirodni dekorativni kamen je tanko odrezano „lice“ prirodnog kamena dok je umjetni dekorativni kamen odljev iz kalupa napravljenog po modelu prirodnog kamena. Prirodni dekorativni kamen često ima glatku pozadinu te zahtjeva dodatne temelje i nosače, te se uglavnom ne klasificira kao dekoracija za lijepljenje. Umjetni kamen je proizveden s brazdama na zadnjoj strani, što olakšava postavljanje. Deko-kamen proizvodi ne zahtijevaju dodatne nosače već se postavljaju lijepljenjem.

2. Koje su prednosti pri korištenju umjetnog kamena?

Mala težina Deko-kamen umjetnog kamena eliminira potrebu za dodatnim nosačima i temeljima za postavljanje. Pri postavljanju umjetnog kamena ostaje približno 2% otpadnog materijala, nasuprot 10% pri postavljanju prirodnog.

3. Mogu li Deko-kamen postaviti sam?

Kvalificirani majstori, s iskustvom u postavljanju kamena i dekoracija, smatraju Deko-kamen laganim za postavljanje. Generalno, svatko s osnovnim građevinskim iskustvom može pristupiti postavljanju Deko-kamena. S osnovnim podacima koji su nužni za postavljanje možete se upoznati na našem website-u.

4. Da li je Deko-kamen zapaljiv?

Deko-kamen se može postaviti na fasadu kamina i iza štednjaka. Preporučamo razmak od 50cm između kamena i otvorenog plamena.

5. Smijem li postaviti Deko-kamen blizu vode?

Deko-kamen zahtijeva istu zaštitu od vode kao i mort. Nije preporučeno postavljanje ispod površine vode. U mjestima gdje je izloženost vodi velika, savjetuje se upotreba kvalitetnog silikonskog zaštitnog premaza.

O nama

Tvrtka Deko-kamen d.o.o. je osnovana 2005. godine i danas zapošljava devet radnika. Deko-kamen je prvi u Hrvatskoj započeo proizvodnju dekorativnih zidnih obloga baziranih na američkoj tehnologiji koja je potvrđena zadnjih pola stoljeća na mnogim tržištima u svijetu.

Saznajte više o nama

Kontakt
  • 35 000 Slavonski Brod, Hrvastska
  • info@dekokamen.hr
  • +385 35 416 144
  • +385 99 483 2022
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 - 16:00
Subota: 08:00 - 12:00
Nedjelja: Zatvoreno